Welcome to the A town

Här om dagen satt jag och filurade lite över en folköl, då kom jag att tänka på en stad. Ni vet en sån där vanlig mellanstor svensk stad. Lagom stor för att ha en egen polisstation, ett gymnasium och ett litet centrum. En sån där stad där alla känner alla och man aldrig någonsin är riktigt anonym.

Staden i mina tankar var en gammal bruksstad där vardagarna flyter förbi i någon slags grå dimma och den enda anledningen till att man i huvudtaget står ut, är helgerna. Då lever staden upp och man samlas på någon av de lokala krogarna som faktiskt lyckats behålla serveringstillståndet. Där dricker man sig askalas och raggar på allt som rör sig. Och skulle man nu av någon oförklarlig anledning lyckas få hem en sängkamrat man faktiskt inte är släkt med, så är man automatiskt buksvåger med en hel stad. Grattis!

Det skulle egentligen kunna vara en trevlig liten stad, kanske till och med mysig.. Om det det inte vore för att den var så fylld av droger, självmord och gammal hederlig svensk avundsjuka. Men det är ingen som orkar ta tag i det, man kan på sin höjd anstränga sig tillräckligt mycket för att skriva en insändare i lokaltidningen. Men thats it.

 Politikerna gör vad dom kan, eller politiker och politiker.. Det är ju mer en hobby.. De flesta av dem gör det ju på sin fritid, brevid sina vanliga jobb. De sätter pliktskyldigt ihop en krisgrupp som kan trösta familjer och vänner till människor som mördat sig själva.

Men det är ju inte kul att vara politiker om det enda man får göra är att rensa upp bland drogträsket och deprimerade ungdomar så de lägger ännu en rondell till samlingen istället.

För pengar finns, tro inget annat! Men istället för att försöka göra något åt de problem som uppenbarligen finns, så lägger man pengarna på att fixa till fasaden. Man investerar i en ny bro (med en pissoar för flera miljoner, som åker upp och ner med hjälp av en kabel), ett nytt badhus, och en ny idrottsarena med luftstaket.

 Det är som att ha ett fuktskadat hus, men istället för att sanera det målar man om skiten.

Jag ställde ner min folköl och tog på mig jackan och gick ner till Starhotell, köpte öl till överpris och dansade till klockan var ett. För efter det blir det farligt att vara på stan, det har politikerna i min kära stad bestämt.

Kommentarer
Postat av: Viktor Heed

Träffsäkert? Klockrent?



Vilket ord ska man egentligen använda?

2009-01-19 @ 14:48:36
URL: http://benzosrus.blogspot.com
Postat av: Micke

Hahahaha ^^ Ja skulle köra på klockrent! ^^

2009-01-19 @ 18:25:55
URL: http://Tafsa.se
Postat av: Anna

Avesta?

2009-01-19 @ 21:40:05
URL: http://viktigtbeslut.blogg.se/
Postat av: Ida

Det här var riktigt bra skrivet! Kanske materiel för en insändare? Aftonbladet? Kalla fakta? :D / Din buksvåger

2009-01-20 @ 10:39:42
URL: http://jazzflicka.blogg.se/
Postat av: Daddyfoam

Trôbôttenfôrs tror jag att det handlar om.

2009-01-21 @ 13:21:13
Postat av: smulleeeee

word @ heed

2009-01-23 @ 19:20:00
Postat av: Erik

Sparkar in öppna dörrar much?

2009-08-31 @ 12:30:10
Postat av: An arbogabo..

Ni har ju i alla fall ett par krogar att välja bland, då. Inte alla som har =)

2009-10-21 @ 11:12:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0