Livet är kort.

Det är frustrerande när man ska bära lite grejer från plats a till plats b och man kämpar å sliter som en svettig slav för att få med sig allt på en vända, och när man äntligen på ett extremt otympligt vis fått fram alla grejerna så inser man att det hade tagit halva tiden om man gått två gånger istället.


 


 

 


Tjuvtittats bästa.

Utan tvekan tjuvtittats bästa!

Vi på AnnAhl ser självklart det här som en hyllning och ett steg i rätt riktning i vår anda!

Det har varit torrt på inlägg här hos oss dock. Vi är inte döda. Bara upptagna med viktigheter som att sitta framför datorn å fetta i oss godis, pilla oss i naveln och annat nyttigt. Men vi har inte heller för avsikt att hamna på nån "mest uppdaterad" lista, så vad gör det. Nej här på AnnAhl satsar vi på kvalite! Men vi ska försöka rycka upp oss... Nej jag skojja bara. Det kommer inte hända. Vi fortsätter som vanligt med lite inlägg då och då. Men dör, det gör vi aldrig!

PS. Jag har hört rykten från min kompanjon att han jobbar på nytt material!

/AnnAhl

Bengts budgettips!

Äntligen är det helg igen, vilket innebär festligheter och mycket goda drycker! Dagens tips är den perfekta festdrycken, Kemetyl - Festival. Doften är avrundad och kryddig med tydliga inslag av lukten av gammal sommarstuga. Färgen är skimmrande klar som det finaste brunnsvatten. Kemetyl - Festival har en fräsch bränd smak med nötig karaktär och väldigt eldig eftersmak som verkligen kommer få dig och dina vänner på lyset på lördagskvällen!



/Bengt Frithiofsson

AnnAhl - meddelande.

AnnAhl finns nu som grupp på fejsbok. Gå med du också och hjälp till att dela med AnnAhl till omvärlden!

/Ann

Fenomenet dörrvakter.

De flesta som passerat myndighetsåldern och säkerligen en bra del av de som inte gjort det också, har nog erfarenheter av ovan nämnd odåga, dörrvakter. De påträffas vid ingången till krogar och klubbar, och de är helt oberäkneliga. Nu må min kritik vara lite influerad av bitterheten då jag för andra gången på kort tid blivit nekad inträde på en klubb. För full hette det att jag var. Fel kön skulle jag säga. Om person av det manliga könet är lite rund under fötterna så blir det stopp i dörren direkt. Men är du av det motsatta könet kan du i princip komma inrullande som underårig, med en flaska Explorer under armen och kräk på kjolen.


Det är ganska intressant att en viss grupp människor är överrepresenterade bland dörrvakter, Jag menar det är ju inte direkt Björn Liljeqvist du möter i dörren...

För att citera Magnus Uggla "Han hävdar han är vacker, smart och strong fast han kan inte tugga bubbelgum och gå på en gång” Det är en ganska precis observation över fenomenet dörrvakter. Det finns helt enkelt inget gott som kommit ur en dörrvakt.

Men det är en myt att det bara är hormonstinna, mobbade, småväxta killar som är dörrvakter. De största asen är kraftigt överviktiga kärringar med premenstruellt syndrom året runt! De har svåra mindervärdeskomplex, röstar på FI, hatar män och blev aldrig bjudna på fester när de växte upp. Och nu tar de ut sina aggressioner på oss oskyldiga människor!

Krasst kan man säga att de finns två människotyper som blir dörrvakter:
De som blev mobbade som små, och nu tar ut det på dig.
Och de som sökte polisskolan men som torskade hos psykologen, och nu leker polis på din lokala krog.


En olycka händer så lätt...

Tappa inte tvålen Anders!

Fenomenet Eklund slutar aldrig att fascinera AnnAhl, och nu är han i hetluften igen! Denna gång har han alltså blivit utsatt för hatbrev och hot. Eller? Med Anders livsstil kan det väll snarare ses som kärleksbrev? Men frågan är om inte Anders nya lekkamrat är aningen för gammal för herr Eklunds smak?

Hippies.

Igår färdades jag 30år bakåt i tiden, bara genom att förflytta mig 10meter längre bort i en korridor. Där stod ett gäng och rökte vid fönstret. Personen jag var där med, som bor i korridoren hade inte hunnit hälsa på dem än. Så ja sa att ”vafan vi går dit å snackar med dom då!”. Eftersom det var fredagskväll runt 23-00 tiden så minns jag av förklarliga skäl inte hur alla personer av de som var där såg ut och betedde sig. Men två av dem har fastnat i mitt minne.

 

Det var två killar i 25års åldern, långt brunt hår, stickade tröjor och stora glasögon från en annan tidsålder. Jag måste erkänna att jag har fördomar mot folk med detta utseende. Jag kallar dem hippies. Och jag gillar inte hippies. Inte av nån särskilld anledning egentligen, jag tål dom bara inte. Men vafan, alla är väll värda en chans?

 

Det blev den vanliga inledningsfrasen från min sida:

-”Tjenare! Ni bor här va?”

-”Ja, vi bor (...sätt in nån siffra å lite gestikulationer...)”

-”Okej! Vad pluggar ni då?”

 

Det var nu det sket sig... Svaret blev ”kikärtor”.

 

Detta dödade samtalet en aning. Och vi lämnade tidsåldern vi hamnat i för att återvända till verkligheten.

 

Jag har fortfarande fördomar gentemot hippies.


Bengts budgettips!

Dagens tips är en svensk klassiker. Den fungerar lika bra till julskinkan som till sillen på midsommarafton eller en helt vanlig söndagseftermiddag! Doften är stark och frisk, med en uppiggande arom och en touch av nygrillat. Färgen är likt en soluppgång svagt rosaskimrande. Kemetyl T-Röd är robust och mustig till smaken, men med en neutral spritkaraktär och en liten hint av jord och rost.

T-röd finns att köpa på de flesta mackar och välsorterade varuhus och priset ligger på ca 40kr litern!





















/Bengt Frithiofsson

En sjukt frisk man.









"Efter att Anders Eklund undersökts på rättspsykiatriska kliniken i Huddinge tidigare i år meddelande Rättsmedicinalverket att de anser att han inte lider eller led av någon allvarlig psykisk störning vid brotten. Nu följer Socialstyrelsens rättsliga råd samma linje, enligt Expressens uppgifter. - Det tog inte så lång tid innan man kom fram till det, säger en källa."



Kommentarer överflödiga.

Dagens citat

"År 1969 slutade jag med både sprit och sex.
Det var de värsta tjugo minuterna i mitt liv"
/ /George Best

Attraktiva Avesta

Idag lärde jag mig nått nytt. Något som förr varit så självklart blev idag lite mer komplicerat. Det är en konstig känsla det där, att helt plötsligt få reda på att nått som man sett som naturligt i många år helt plötsligt inte riktigt är som man trott. Något som varit en naturlig del av ens vardagsliv, som alltid har funnits nära, varit tillgängligt, visar sig inte vara riktigt lika normalt för andra, på andra ställen, som man trott. Det förekommer inte. Du skulle bli mobbad sa hon. Idag pratade jag med min syster och fick jag reda på att i andra städer dricker man inte hembrännt. Sånnt gör man i Avesta.

 


 


RSS 2.0